image

پاستوریزاتور

پاستوریزاتور

پاستوریزه کردن فرآیند گرم کردن ذرات یک محصول برای از بین بردن عوامل بیماری زا است ، پاستوریزاتورها دستگاه‌هایی هستند که قادر هستند با اعمال عملیات حرارتی روی شیر، بدون آن‌که اثر نامطلوب و نا‌خواسته دیگری روی شیر بگذارند، باسیل سل‌ها را به طور کامل نابود کنند. از آن‌جایی که باسیل سل‌ها مقاوم‌ترین عامل بیماری‌زا شیر هستند، از بین رفتن سایر عوامل بیماری‌زا نیز ارزیابی می‌شود.

باسیل سل در دمای C° 75~72 و مدت زمان 16 20 ثانیه از بین می‌رود. جدای از میکروارگانیزم‌های بیماری‌زا، شیر حاوی میکروارگانیزم‌هایی است که بر طعم و ماندگاری سایر فرآورده‌های لبنی هم اثر مخرب دارد. لذا هدف فرآیند پاستور از بین بردن همین میکروارگانیزم‌ها است.

از آن‌جایی که آنزیم فسفاتاز همواره در شیر خام موجود است و این آنزیم توسط شیر خام به راحتی از بین می‌رود، نبود آنزیم فسفاتاز در شیر پاستوریزه صحت انجام فرآیند را تائید می‌کند.

شیر دریافتی از واحد شیر خام ابتدا وارد بالانس تانک می‌شود. کنترل سطح شیر داغ داخل بالانس تانک هم به صورت مکانیکی (با کمک شناور) هم با استفاده از شیرآلات پنوماتیک و ابزار دقیق‌های مربوطه قابل کنترل است. پلیت پاستورایزر به عنوان مهم‌ترین بخش دستگاه از 3 قسمت تشکیل شده است، هیتر، ریجنریشن و کولر.

شیر خام ابتدا در دمای 4°C از بخش Regeneration وارد پاستورایزر شده و تا دمای 60 گرم می‌شود. سپس در این دما شیر وارد بخش هیتر شده و ضمن تبادل حرارت با آب داغ تا دمای 85~75 گرم می‌شود. شیر داغ شده سپس با عبور از هلدر زمان ماند 16 20 ثانیه را برای از بین بردن میکروارگانیزم‌ها فراهم کند، طبق استاندارد پاستور، چنین شیری اکنون عاری از میکروارگانیزم‌های نامطلوب است. شیر پاستور شده مجددا وارد بخش بازیابی حرارتی می‌شود و ضمن پیش‌گرم کردن شیر ورودی خود تا حدود 14°C سرد می‌شود. در بخش آخر نیز با عبور از بخش کولر و دفع گرما به جریان آیس واتر (آب سرد ~C°1)، شیر تا دمای 4°C سرد می‌شود.

شرکت بهناب سازان با تکیه بر دانش به روز جهانی به همراه سی­و­یک سال تخصص و تجربه طراح و سازنده انواع پاستوریزاتور برای کاربرد آزمایشگاهی و صنعتی با بهترین کیفیت می­باشد ، برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید .

پاستوریزاتور
تماس با ما واتساپ ایمیل کاتالوگ